Ik heb nog geen (weinig) ervaring in de reisbranche

Opleiding tot reisadviseur 

Is reizen jouw passie en wil jij ook van jouw passie jouw werk maken? Wij scholen je om tot zelfstandig reisadviseur! Speciaal voor iedereen die geen of weinig ervaring heeft in de reisbranche hebben wij de Personal Travel Academy opgericht. Wij bieden jou de mogelijkheid om alles wat je nodig hebt in korte tijd te leren en helpen je met het opzetten van jouw eigen bedrijf. We hebben verschillende opleidingen, voor elk ervaringsniveau een passend programma, waarmee je gegarandeerd als zelfstandig reisadviseur aan de slag kunt. Personal Touch Travel is met de Personal Travel Academy volgens de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een erkend leerbedrijf voor de opleiding tot reisadviseur . 

Onze Personal Travel Academy is uniek

De opleiding via de Personal Travel Academy is helemaal gericht op het vak van zelfstandig reisadviseur en is de enige opleiding waar je leert om de theorie direct in de praktijk toe te passen. Ook als je geen of weinig ervaring in de reisbranche hebt. In korte tijd leer je alle ins en outs van de reiswereld en alles wat je nodig hebt voor het verkopen van reizen. We bieden een deeltijdopleiding (6 maanden) aan.

Lees hieronder alles wat je moet weten over onze opleiding tot zelfstandig reisadviseur.

Voor wie is de opleiding tot zelfstandig reisadviseur geschikt?

De deeltijdopleiding van Personal Touch Travel duurt zes maanden en is geschikt voor iedereen die nog geen ervaring heeft in de reisbranche en de mogelijkheid heeft om gedurende zes maanden de vrijdagen en zaterdagen de opleiding te volgen. Omdat de lessen alleen op vrijdag en zaterdag plaatsvinden, is de opleiding goed te combineren met een andere baan of je gezin.

Het leertraject

We werken samen met InCompany, al zevenentwintig jaar hét trainingsbureau in de reisbranche. Dit bureau was jarenlang ook de partner van Travmagazine voor de verkiezing van 'beste zelfstandig reisadviseur van Nederland'. Hierdoor weten zij als geen ander welke kennis en vaardigheden nodig zijn om succesvol als zelfstandig reisagent te zijn. InCompany coacht zelfstandige reisadviseurs om alles uit hun bedrijf te halen en helpt hen te groeien en te ontwikkelen. De trainers van InCompany delen met veel plezier en enthousiasme hun kennis van het vak zelfstandig reisadviseur met de deelnemers van de Personal Travel Academy. Bekijk via de volgende link de website van InCompany: https://www.incompany.nl/personaltouchtravelacademy/

Je leert veel!

Je leert alle belangrijke informatie van de bestemmingen over de hele wereld. Over de systemen die je gebruikt om reizen uit te zoeken en te boeken. Hoe je een verkoopgesprek voert en een reisvoorstel schrijft, maar ook over marketing, netwerken, het schrijven van een ondernemersplan en timemanagement. Je leert niet alleen hoe je reizen verkoopt, maar ook de facetten van het ondernemerschap. De Personal Travel Academy biedt jou een vast aanspreekpunt dat je altijd kunt bellen of mailen voor al je vragen.

Wij blijven je steunen

Ook na je opleiding ben je in vertrouwde handen: je kunt met al je vragen over boekingen, administratie, ICT en marketing terecht bij het hoofdkantoor van Personal Touch Travel. Een vraag over een reisvoorstel, de beste reisroute voor jouw klant of een vraag over de systemen? Geen vraag is ons supportteam te gek. Een gerust gevoel!

Inhoud van de opleiding tot reisadviseur

Tijdens deze opleiding leer je de volgende onderwerpen:

 • Reisbestemmingen
 • Vervoer en verblijf
 • Algemene reiskennis
 • Timemanagement
 • Het maken van je eigen ondernemers- en marketingplan
 • Verkooptrainingen
 • Het schrijven van inspirerende reisvoorstellen
 • Het verkopen van verzekeringen
 • Alle benodigde online reserveringssystemen
 • BAS, het Personal Touch Travel backoffice systeem

De trainers van de Personal Travel Academy

De uitdaging van het trainen is niet alleen het overbrengen van kennis en vaardigheden, maar vooral het opbouwen van een fijne relatie met de deelnemersgroep. Een goed contact en een prettige sfeer zijn essentieel voor het stimuleren van het leerproces.

 

De opleiding tot zelfstandig reisadviseur bij Personal Touch Travel wordt in samenwerking met InCompany gegeven. Ben je benieuwd naar InCompany en naar de trainers? Bezoek de website van InCompany of maak kennis met de trainers tijdens één van onze informatieavonden.

 

Dit zijn de trainers van de Personal Travel Academy:

   
V.l.n.r.: Daniëlle Molenaar, Paul Zuidgeest, Saskia Veenhuijs en Thea van Spaandonck

Lesdagen, studiebelasting en lesmateriaal

De lesdagen voor de deeltijdopleiding zijn gemiddeld 2 keer twee dagen per maand op vrijdag en zaterdag op locatie. Daarnaast volg je vanuit huis online trainingen en webinars.

Naast de lessen op locatie ben je 5 tot 15 uur per week kwijt aan de opleiding.

Het lesmateriaal is speciaal geschreven voor onze Academy en bestaat ook uit online trainingen en webinars die je vanuit huis kunt volgen.

Wanneer en waar?

 • 3 November 2023 start een deeltijdopleiding van ca. 5 maanden in Utrecht, nabij het centraal station.  ---VOL---
 • 1 Maart 2024 start een deeltijdopleiding van ca. 5 maanden in Nieuwegein.

Wat zijn de voordelen van de opleiding tot zelfstandig reisadviseur?

 • Voltijdopleiding: binnen drie maanden heb je voldoende kennis om succesvol te starten met jouw bedrijf
 • Deeltijdopleiding: goed te combineren met een baan of gezin
 • Trainers met veel reis- en praktijkervaring
 • Praktijkgericht, je leert ook hoe je de theorie toepast in de praktijk
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Intensieve begeleiding gedurende de opleiding en daarna
 • Bij de start van jouw bedrijf én daarna ondersteuning van de Personal Touch Travel supportafdeling
 • Erkend leerbedrijf voor de reisbranche bij SBB
 • Erkend diploma waarmee je gegarandeerd kunt starten als zelfstandig reisadviseur bij Personal Touch Travel

Wat zijn de kosten?

De opleiding tot zelfstandig reisadviseur kost € 3.750,- per persoon, exclusief BTW. Om je een volledig beeld te geven van de kosten en baten nodigen wij je uit voor de informatieavond of een vrijblijvend gesprek. Doorloop de volgende stappen en vul je gegevens in. Na de opleiding ontvang je officieel je diploma tot zelfstandig reisadviseur.

 

Wil jij een eigen bedrijf starten en heel graag werken in de reisbranche? Zijn onderstaande punten op jou van toepassing? Dan is de Personal Travel Academy voor jou gemaakt!
Twijfel je nog? Bekijk onderstaande checklist!

 • Je hebt een passie voor reizen, maar geen diploma of ervaring in de reisbranche
 • Je vindt het leuk om een eigen bedrijf te starten
 • Je hebt veel reiservaring of je wilt je hierin ontwikkelen
 • Je bent klantgericht
 • Je hebt ervaring in de verkoop of je wilt dit graag leren
 • Je bent een doorzetter en zet graag je tanden in iets nieuws
 • Je houdt van uitdagingen

 

 

Wij gebruiken cookies om het bezoeken van onze website gemakkelijk en gebruiksvriendelijk te maken.
Voor meer informatie kun je ons privacybeleid doorlezen.